konst för välmående!

 

konstnär - holistisk färgrådgivare - inredare - dekoratör

Konst för välmående!

 

Visst är det så att vi alla någon gång har tittat på en tavla som påverkat oss på något sätt. Inom sjukvård, psykiatri och tandläkare bland annat använder man sig ofta utav konst för att få patienter mindre stressade då man fokuserar mer på själva konstverket istället för de sterila apparaterna eller den nervösa atmosfären. Använder man sig av turkosa och blå inslag i inredningen i väntrum på sjukhus så får man patienter att känna sig lugna och mer klartänkta. Att använda sig av mycket gröna växter i ett rum gör oss mer harmoniska och avslappnade. Rött används mycket i gymsalar eftersom det pushar för aktivitet, blodet rusar och man vill ge järnet. Vi kan alltså använda oss utav färger när vi vill få fram en viss känsla till ett speciellt tillfälle eller syfte.


Konst för välmående är målningar som har fokus på färgpsykologin och dess effekter på människan.  

Produkter

1. Regnfolket- serien.

En serie om yoga och andlighet. Jag satt en dag och tittade ut efter ett regnoväder och såg hur det droppade från bladen på träden. Och jag kunde se hur det satt små varelser i dessa rena små vattendroppar och det gav mig en känsla av lugn och stillhet - som att födas på nytt med ny härlig energi. Serien representerar allt det där; färgens egenskap kombineras med yogans kraftfulla positioner för att förstärka känslor som ger inre harmoni.


Vill du veta mer om varje målnings budskap och färgens egenskap, klicka här.

För större format, klicka på någon utav bilderna.


Regnfolket-serien kommer att innehålla 20 målningar med olika yoga ställningar och färger - jag uppdaterar allt eftersom de blir klara, så håll utkik!