KreativaNea

Med färg som verktyg för att skapa ett bättre välmående

Läkande konst

 

Visst är det så att vi alla någon gång har tittat på en tavla som påverkat oss på något sätt. Inom sjukvård, psykiatri och tandläkare bland annat använder man sig ofta utav konst för att få patienter mindre stressade då man fokuserar mer på själva konstverket istället för de sterila apparaterna eller den nervösa atmosfären. Använder man sig av turkosa och blå inslag i inredningen i väntrum på sjukhus så får man patienter att känna sig lugna och mer klartänkta. Att använda sig av mycket gröna växter i ett rum gör oss mer harmoniska och avslappnade. Rött används mycket i gymsalar eftersom det pushar för aktivitet, blodet rusar och man vill ge järnet. Vi kan alltså använda oss utav färger när vi vill få fram en viss känsla till ett speciellt tillfälle eller syfte.

Läkande konst är målningar som har fokus på färgpsykologin och dess effekter på människan.

Målningar


1. Regnfolket- serien.

En serie om yoga och andlighet. Färgens egenskap kombineras med yogans kraftfulla positioner för att förstärka känslor som ger inre harmoni.

Läs mer om Regnfolket >


3. Signaturfärger

Alla har vi en signaturfärg. En färg som beskriver hur vi är som människor, hur vi fungerar, våra styrkor och svagheter. Alla färger har sina speciella egenskaper.

Lär mer om alla signaturfärger här >

2. Yoga med...

Barn härmar ofta det dem ser framför sig. Genom lekfulla och färgglada målningar bjuder jag in barnen till yogans härliga värld. Du yogar med Janni,  Naomi eller Tom.

Läs mer om Yoga med... >

KONTAKTA MIG


Adress: 

Milstensvägen 7, Norrtälje
Telefon: 

+46 (0) 708 98 02 68


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera