KreativaNea

Med färg som verktyg för att skapa ett bättre välmående

Regnfolket

Färgpsykologin:

Grönt med inslag av blå toner


Grönt är en helande färg som är en mix av gult (pigg energi) och blått (lugn energi) och är därför väldigt balanserande och harmonisk. Den symboliserar bland annat naturen, hälsa och läkande. Grönt stimulerar vårt hjärta, våra känslor och lindrar känslor utav stress. När grönt blandas med blåa toner på detta sättet får man en jadegrön färg som ger support till våra känslor, som ökar vår intution och förståelse för det andliga.  


Färgpsykologin:

Lila med inslag av röda toner (magenta)


Lila lugnar våra nerver och vårt sinne. Symboliserar framtiden, vår fantasi och drömmar. Det är en mycket helande färg och används flitigt inom meditation då den hjälper oss att länka till vår inre röst. Lila blandat med rött bildar magenta som lyfter vårt sinne vid frustration och ilska. Detta är färgen för acceptans och tålamod.

Färgpsykologin:

Turkos, mörka och ljusare toner.


Turkos laddar om vår själ när vi går igenom svåra tider med mycket mental stress och trötthet. Ger oss mer energi och healing som ger känslomässig balans och stabilitet. Den gör också att vi blir mer klartänkta och koncentrerade på vad vi har framför oss i stunden. 

Färgpsykologin:

Grön med inslag av lime, gulgrönt och ljusgrönt


Grönt stimulerar vårt hjärta, våra känslor och lindrar känslor utav stress. Nyansen mellan grönt och gult är Lime som hjälper till att lyfta ett negativt sinne. Gulgrön, (mer gult än grönt) tyder på konflikt och rädsla - men är med i denna målning för att lyfta fram yogapositionens starka kraft att gå igenom vissa negativa känslor för att till slut nå frid och balans. Ljusgrönt tillåter oss att se saker från ett annat perspektiv och ger oss en ny början.

"Calm your mind, heal your heart"

"Live your life in balance and harmony"


"Uplift your spirit"

"Love others - Love yourself"

Motiv:

Yogapositionen är Halv Lotusställning /

Half Lotus pose / Ardha Padmasana


En ställning som ofta används vid meditation. Hjälper att hålla ryggen rak, samtidigt som den ger känsla av balans och stabilitet. Öppnar upp andningen, ger ökad koncentration. Hjälper att flytta medvetandet till din kropp och inre röst - där du tillåts vila från alla vardags måsten och plikter som kan orsaka stress i våra liv.Motiv:

Yogapositionen är Trädet / Tree pose / Vrkasana


Som är en balansövning. Den ger oss ökad koncentration och fokus men också ett lugnare och stabilare sinne. Även om vi tappar balansen, så hittar vi den igen och står stadigt, precis som ett träd. Denna målning förmedlar att våga följa sina drömmar och trots motgångar fortsätta framåt med harmoniskt och lugnt sinne.

Motiv:

Yogapositionen  är Kråkan / Crow pose / Bakasana


En ställning som stärker kroppen och övar upp balansen. Man får möta sina rädslor av att falla, att misslyckas - men också få chansen att kunna flyga, att lyckas. Den ger den perfekta balansen av att hålla kvar och släppa taget. Kråkan ger inner fokus och koncentration på vad som händer här och nu.

Motiv:

Yogapositionen är Kamelen / Camel pose / Ustrasana


Ställningen är en intensiv bakåtböjning som öppnar upp kroppens framsida och ger massvis med energi. Det är en mycket känslomässig position som öppnar upp för dina allra innersta känslor, gör att du får rensa ut gammalt groll och ger chans till ny början. Den länkar direkt till din hjärtchakra som får energin att flöda fritt i kroppen och vid balans tänker och handlar du rent utifrån känslor av kärlek.

KONTAKTA MIG


Adress: 

Milstensvägen 7, Norrtälje
Telefon: 

+46 (0) 708 98 02 68


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera