inredare - dekoratör - holistisk färgrådgivare - konstnär

 

Linda Bengtsson, född 1987 i lilla Trelleborg, Skåne

utbildad inrednings-designer och dekoratör vid CATC design school Sydney, Australien och

diplomerad holistisk färgrådgivare vid

Holistic design institute, England.

 

Jag är väldigt energisk och social, tycker det är fantastiskt kul att få träffa nya människor och få höra deras historier. Jag älskar färg i alla former. Rita har jag gjort sedan jag var mycket liten, började skissa porträtt och måla med oljefärger som tonåring och använder målandet än idag som min terapi, min flykt från vardags-stressen.

Annat jag sysselsätter mig med om dagarna är yoga, meditation och såklart, spenderar så mycket tid jag bara kan med mina fantastiska små barn och underbara man!

Om KreativaNea

 

Intresset för inredning har ökat och det är idag många som fixar och donar i sina hem. Vi svenskar tenderar att ha den typiska skandinaviska inredningen, med vita väggar som bas och minimalistisk inredning. Vi drar ner på färgerna och använder oss mest utav neutrala färgtoner i textilier och möbler, såsom beige och grått i kombination med det vita. Vi satsar ofta på snygg förvaring där vi kan stoppa undan våra småprylar; allt för att göra det så öppet och rymligt som möjligt.

 

Men visste du att det finns studier som visar att färger har olika effekter på vårt kroppssystem såsom körtlar, hjärtfrekvens, blodtryck och andning?

 

Att vara holistisk färgrådgivare innebär att man ser kropp– känsla– tanke och själ som en helhet. De färger vi omger oss med varje dag påverkar hur vi mår, känner och tänker. Och precis därför kan man genom att använda sig av färger i inredningen som är anpassade till just din personlighet förbättra inomhusmiljön och ditt välmående!

 

Min idé med KreativaNea är främst att få inspirera och hjälpa människor att må bra. Jag vill att man ska kunna gå in här, läsa om färg och dess egenskaper och med hjälp av det få ett bättre hum om vad färger faktiskt gör med vår fysiska och psykiska hälsa!

 

Kanske kan du bara genom att läsa, börja ändra små saker i ditt hem och på så sätt få ett hem som passar dig mer.

Men skulle du vara intresserad av att veta vilka färger just Du ska omge dig med för att må bättre, klicka här för att läsa mer om hur jag kan hjälpa dig.

 

Och eftersom jag tycker så mycket om att skissa och måla så tar jag även beställningar på både skissade porträtt, gratulationskort av alla dess slag till holistiska målningar! Klicka vidare till "Produkter" för en närmre titt. Välkommen!